Biserica Sfantul Dumitru Toronto, Canada
Romana

English

Istoricul Bisericii

În imensa întindere a Canadei, în conglomeratul atâtor nații fiecare cu religia și credința ei, a apărut și un tânăr vlăstar transplantat din pământul ortodoxiei românești, Misiunea Sfântul Dumitru. Odată cu procesul de emigrare în lumea nouă e destinat parcă să completeze spectrul ei multinațional. Noi românii, dornici de munca și de spor cinstit ne-am ales exodul stabilindu-ne mai mult sau mai puțin în 'Canaanul fericirii' ce urmează a ne fi și loc de mântuire.

[citeste mai mult]

Numele si Statutul Legal

Numele legal al Corporatiei este St. Dumitru Romanian Orthodox Church / Biserica Ortodoxa Romana Sf. Dumitru, dupa cum apare mai jos mentionata ca si Parohie.

Infiintata la data de 14 mai 2002 ca o corporatie non-profit si organizatie caritabila, Parohia a fuzionat la 23 aprilie 2007 cu Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Trei Ierarhi, continuand sa existe sub numele de Biserica Ortodoxa Romana Sf. Dumitru.

Sediul Pincipal al parohiei este situat la urmatoarea adresa: 526 Carrville Road, Richmond Hill, Ontario, L4C 6E6, Canada.

[citeste mai mult]

Statut Religios Canonic

Parohia, ca si comunitate euharistică locală a Bisericii Ortodoxe Romane Sf. Dumitru, este organizată sub jurisdicţia Episcopiei Ortodoxe Romane din Canada, a cărei autoritate ecleziastică este Episcopul Ioan Casian.

Activitatile Parohiei se desfasoara conform Statutului pentru Organizarea Episcopiei Ortodoxe Române din Canada . Acest statut a fost adoptat in urma deciziei celui de-al 80-lea Congres al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi unde s-a votat ridicarea Eparhiei la rang de mitropolie și înființarea Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei. Congresul a avut loc în perioada 30 iunie – 2 iulie, 2016, în Hamilton, Ontario, Canada. Această hotărâre a fost aprobată de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința din 28-29 octombrie 2016.

[citeste mai mult]

Hramurile Bisericii

Parohia sarbatoreste trei hramuri:
1. "Izvorul Tămăduirii"- praznuit in prima vineri de dupa Sfintele Pasti
2. "Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur", praznuiti la 30 ianuarie
3. "Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir ", praznuit la 26 octombrie

[citeste mai mult]

Biserica Sfintii Dumitru si Trei Ierarhi Toronto, Canada


© Biserica Sf.Dumitru Canada
Web Design for Business® by Logic Industry