Biserica Sfantul Dumitru Toronto, Canada
Romana

English

Invatatura Ortodoxa / Catehism

Biserica Ortodoxă de-a lungul veacurilor a menţinut continuitatea de credinţă şi dragoste cu comunitatea apostolică ce a fost întemeiată de Hristos şi susţinută de Sfântul Duh. Aceasta afirmă că a păstrat şi că învaţă credinţa creştină istorică, lipsită de erori şi interpretări greşite, din vremea Apostolilor. Nu este nimic în învăţăturile sale care să fie contrar adevărului sau care împiedică unirea reală cu Dumnezeu. Impresia de vechime şi de atemporalitate care adesea caracterizează creştinismul oriental, este o expresie a dorinţei de a rămâne fidel credinţei creştine autentice.

Ortodoxia susţine faptul că credinţa creştină şi Biserica sunt inseparabile. Este imposibil să spunem că îl cunoaştem pe Hristos şi că ne împărtăşim din viaţa Sfintei Treimi şi în acelaşi timp să ne considerăm creştini în afara Bisericii. Biserica este locul unde credinţa creştină este proclamată şi menţinută. În Biserică omul este hrănit în credinţă.

Catehismul Ortodox este cartea in care se cuprinde pe scurt invatatura de credinta a Bisericii Ortodoxe, sub forma de intrabari si raspunsuri.

Din cuprinsul Catehismului Ortodox mentionam doar cateva teme :

1. Despre Credinta Crestina in General
2. Descoperirea Dumnezeiasca
3. Sfanta Scriptura
4. Sfanta Traditie
5. Credinta
6. Sfanta Treime
7. Sfanta Liturghie
8. Rugaciunea
9. Biserica
10. Sfintele Taine
11. Despre Aghiasma, Aacatiste, Paraclise, Parastase, Sarbatori si Posturi
12. Despre Dragostea Crestina si Legea Morala
13. Despre Pacat
14. Cele Zece Porunci si Poruncile Bisericesti
15. Cuvinte ale Sfintilor

Pentru mai multe detalii referitoare la invatatura de credinta crestina ortodoxa va rugam sa vizitati site-ul www.credo.ro/catehism.php, sursa acestui extras.




[ inapoi ]

Biserica Sfintii Dumitru si Trei Ierarhi Toronto, Canada


© Biserica Sf.Dumitru Canada
Web Design for Business® by Logic Industry