Biserica Sfantul Dumitru Toronto, Canada
Romana

English

Ce Inseamna a fi Membru al Bisericii?

A fi membru al bisericii inseamna, in primul rand, a crede si a fi botezat ; “Crede şi te botează” (Fapte II, 38).

Devenim membri ai Bisericii prin credinţa noastră în Domnul Iisus Hristos, Botezul nostru în numele Sfintei Treimi, si pecetea Darului Duhului Sfânt cu care suntem însemnaţi prin ungerea cu Sfântul Mir.

Primul semn al membriei noastre este participarea la Sfânta Liturghie şi împărtăşirea cu Sfintele Taine. Incă de la începutul Creştinismului, membrii Trupului Tainic al lui Hristos (Biserica), se adunau în fiecare duminică să participe la Sfânta Liturghie.

Membria în Biserică poartă cu sine privilegii si responsabilităţi. Dumnezeu ne oferă acest mare har şi noi trebuie să răspundem. Acest lucru îl facem în diferite feluri. Legătura cu Dumnezeu o menţinem prin rugăciunea zilnică şi Sfintele Taine. Ne hrănim sufletul cu citirea Sfintei Scripturi şi alte lecturi duhovniceşti. Ne întărim caracterul iubindu-i pe cei din jurul nostru, inclusiv pe duşmanii noştri. Ne arătăm copii credincioşi ai Tatălui Ceresc ajutându-i pe cei la necaz şi împărtăşind cu alţii din cele cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat. Cu alte cuvinte, trebuie să păstrăm în inimile noastre cuvintele Domnului care ne-a spus: „Voi sunteţi lumina lumii;…Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor încât ei, văzând faptele voastre cele bune, să-L mărească pe Tatăl vostru din ceruri” (Matei V, 14-16).

Biserica este o instituţie divino-umană.

Ca instituţie divină, Biserica este darul lui Dumnezeu pentru lume. În şi prin Biserică suntem hrăniţi cu Painea Vietii.

Ca instituţie umană, Biserica a fost întreţinută de credincioşi vreme de peste două mii de ani. Acum este responsabilitatea noastră să păstrăm şi să întărim această comoară, pentru noi şi pentru generaţiile viitoare. Unul dintre modurile prin care facem aceasta este sprijinirea lucrării Bisericii. Acest lucru se poate realiza oferind în mod voluntar timpul nostru, darurile cu care am fost înzestraţi, precum şi daruri financiare.

Dat fiind fapul ca Biserica nu primeşte absolut nici un fel de ajutor financiar din partea guvernului canadian sau roman, Ea functioneaza din donatiile si sprijinul nostru al tuturor. Nu exista alte fonduri sau finantari cu care să funcţioneze şi să-şi continue lucrarea Ei în lume. În acest scop, s-a hotărât ca pentru anul acesta membria pentru fiecare adult să fie $80 ($60 pentru pensionari). Din această sumă, parohia trimite $35 din contributia fiecaruia la Arhiepiscopie, pentru întreţinerea Centrului Eparhial ( Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele doua Americi).[ inapoi ]

Biserica Sfintii Dumitru si Trei Ierarhi Toronto, Canada


© Biserica Sf.Dumitru Canada
Web Design for Business® by Logic Industry